Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кривого Рогу

Вілкул збирається контролювати проблему підземних порожнин

Кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул пообіцяв приділити увагу проблемі підземних пустот, їх моніторингу та контролю.
Архів
Сказано 7 жовтня 2010 р.

Джерело

  • http://www.krivoy-rog.com/index.php?option=com_content&task=view&id=131440
  • http://krnews.ua/content/view/21618/50/
  • Лист секретаря міської ради С. Маляренко

Результат

У березні 2012 року була розроблена Програма «Дослідження стану порушеного гірничими роботами масиву порід пустот і заскладованих відходів гірничого виробництва в полях діючих і відпрацьованих гірничих відводів шахт і ГЗК Кривбасу з метою прогнозування та запобігання природно-техногенним катастрофам», розрахована на 2012-2016 рр. Основне її завдання - створення спеціалізованої геоінформаційної системи безперервного дистанційного моніторингу геомеханічного стану гірських порід на території Кривого Рогу.

Відповідно до листа Криворізької міської ради від 20 лютого 2015 року, на державному рівні піднята проблема підземного Кривбасу. Кабінетом Міністрів України, розділяючи важливість питання. у березні 2013 р. прийнято розпорядження "Про схвалення Концепції Державної програми дослідження стану техногенної частини земної кори Криворізького залізорудного басейну для запобігання виникненню на його території катастрофи техногенного та природного характеру на 2013-2016 роки".

В грудні 2013 року державним бюджетом України на 2014 рік для реалізації програми було передбачено 5 млн.грн., які по факту не виділялися. Згодом, враховуючи ситуацію в країні, зазначене рішення було відмінено.

У квітні 2014 року проект програми погоджувався вдруге. Проте програму до цього часу на рівні Кабінету Міністрів України не прийнято. Станом на сьогодні на території діючих гірничодобувних підприємств контролюється безпечне ведення робіт, експлуатації будівель, споруд та природних об′єктів, що знаходяться в зонах впливу гірничих робіт.