Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кривого Рогу

Вілкул пообіцяв поліпшити якість питної води

Кандидат на посаду Міського голови Кривого Рога Юрій Вілкул пообіцяв поліпшити якість питної води в Кривбасі до європейських стандартів, замінити системи водоочищення.
Архів
Сказано 7 жовтня 2010 р.

Джерело

  • http://www.krivoy-rog.com/index.php?option=com_content&task=view&id=131440
  • http://kri.com.ua/9006-na-krivorozhe-prodolzhaetsja-rabota-po.html
  • Лист заступника міського голови В.Бєрліна
  • Лист секретаря міської ради С. Маляренко

Результат

У 2012 році впроваджено проект «Оборотні системи повторного використання промивних вод на Карачунівському водопровідному комплексі ДПП «Кривбаспром- водопостачання» II етап-реконструкція».

У 2013 році виконано робочий проект «Оборотна система повторного використання промивних вод на Карачунівському водопровідному комплексі III етап - реконструкція» та розпочато його впровадження.

Відповідно до листа Криворізької міської ради від 20 лютого 2015 року, з метою покращення забезпечення населення міста питною водою, підвищення ефективності та надійності функціонування водопровідно-каналізаційних мереж, поліпшення якості питного водопостачання в місті Кривому Розі розроблена міська Програма по реалізації Загальнодержавної програми «Питна вода України на 2006-2020 роки».

З метою доведення якості очищення стічних вод до нормативних показників проводилися заходи щодо реконструкції та розширення загальноміських очисних споруд Центральної, Південної та Північної станцій аерації та роботи з проектування та будівництва мереж водовідведення, що дозволяє додатково зменшити рівень впливу на водні об’єкти та покращити показники їх екологічного стану.

Одночасно із вдосконаленням процесу підготовки води значна увага приділяється забезпеченню належної якості власне джерела питного водопостачання – Карачунівського водосховища. З метою екологічного оздоровлення Карачунівського водосховища і річки Інгулець починаючи з 2011 року термін проведення заходів з промивки русла річки Інгулець з одночасним водообміном у Карачунівському водосховищі, шляхом скидання води з водосховища та паралельній подачі дніпровської води каналом Дніпро-Інгулець подовжено до серпня місяця, а не до травня, як практикувалося у попередні роки. За період проведення оздоровчих заходів у 2011-2014 роках по каналу Дніпро – Інгулець було подано близько 498,435 млн. м3 дніпровської води і це позитивно вплинуло на якісні показники води Карачунівського водосховища.