Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Старостенко пообіцяла, що найближчим часом у Києві буде створено меморіал Небесної Сотні

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко 26 вересня 2014 року пообіцяла, що найближчим часом в Києві буде створено меморіал Небесної Сотні.
Архів
Сказано 26 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.rbc.ua/rus/news/society/kgga-ozhidaet-po-itogam-2014-g-snizhenie-turpotoka-v-stolitsu-26092014100700
  • http://ua.comments.ua/life/245755-memorial-nebesnoi-sotni-hochut.html
  • Лист начальника управління

Результат

Станом на 28 листопада 2014 року на конкурс з будівництва меморіалу Небесної сотні в Києві вже подано понад 400 заявок, серед яких близько 60 іноземних, зокрема від провідних архітекторів світу.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, з метою пошуку кращих підходів до оновлення центру Києва – території Революції Гідності – було вирішено провести відкритий архітектурний конкурс. Його підготовка тривала впродовж дев’яти місяців: з квітня по грудень 2014 року. За цей період «Всеукраїнський конкурс на кращу ідею Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні в м. Києві» було трансформовано у «Міжнародний конкурс на оновлення громадського простору центрального ядра м. Києва з меморіалізацією подій Революції Гідності «ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ / TERRA DIGNITAS». Замовником конкурсу є Департамент містобудування та архітектури КМДА, а його організаторами – КМДА та Міністерство культури України. Прийом конкурсних проектів триватиме до 28 лютого 2015 року. Підведення підсумків заплановано на 30 травня 2015 року. З березня по травень 2015 року відбудуться публічні обговорення конкурсних проектів та працюватиме їх пересувна виставка, яка демонструватиметься у Києві та в обласних центрах України.