Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ткаченко буде жорстко реагувати на прояви сепаратизму на території Черкащини

Юрій Такаченко, голова Черкаської ОДА, 14 квітня 2014 року запевнив, що він буде жорстко реагувати на прояви сепаратизму у ввіреній йому області. Він також запевнив, що влада тримає ситуацію під контролем.
Виконано
Сказано 14 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://www.slovoidilo.ua/news/2033/2014-04-14/tkachenko-poobecshal-ne-dopustit-separatizma-v-cherkasskoj-oblasti.html
  • Лист начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області В.Пустовара
  • http://ck-oda.gov.ua/na-cherkaschyni-sbu-zatrymala-propahandysta-separatyzmu/
  • http://ck-oda.gov.ua/na-cherkaschyni-sbu-vykryly-protypravnu-diyalnist-dvoh-propahandystiv-separatyzmu/
  • http://ck.ck.ua/v-cherkassah-boevike-po-klichke-tamir-nakonets-sshili-delo/

Результат

Відповідно до листа Управління Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області від 20 листопада 2014 року, органами внутрішніх справ здійснюються необхідні заходи з метою недопущення дестабілізації ситуації на території регіону, зокрема з боку радикально налаштованих громадян, у тому числі переселенців зі східних областей України. Упродовж 2014 року ОВС області фактів закликів щодо насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, посягань на територіальну цілісність і недоторканість України на території області не зафіксовано та інформації щодо зазначених правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань не вносилось.

10 вересня 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Черкащини, який вів сепаратистську пропаганду через соціальні мережі. Затриманий надавав терористам т.зв. «ДНР/ЛНР» відомості про військовослужбовців Збройних сил України, командирів, представників добровольчих батальйонів, волонтерів. Правопорушник затриманий та перебуває у слідчому ізоляторі. Йому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

9 жовтня 2015 року на Черкащині співробітники Служби безпеки України викрили протиправну діяльність двох місцевих мешканців, які вели пропаганду сепаратизму через російські соціальні мережі.