Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бугайчук пообіцяв допомогти людям, що придбали квартири у недобудові на бульварі Боровиковського, 11 у Полтаві

1 квітня 2014 року голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук пообіцяв допомогу людям, що ще в 2007 році сплатили гроші інвестиційній компанії «Полтавабудінвест» за квартири у будинку на бульварі Боровиковського, 11 у Полтаві, який досі не добудовано.
Не виконано
Сказано 1 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/viktor-bugaychuk-zustrivsya-z-postrazhdalimi-vid-poltavskogo-elita-centru
  • Лист першого заступника голови обласної державної адміністрації О.Є. Пругла
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=48127

Результат

Відповідно до листа Полтавської обласної державної адміністрації від 14 листопада 2014 року, починаючи з березня 2014 року були проведені: засідання робочої групи (27 березня 2014 року), нарада під головуванням голови облдержадміністрації (14 травня 2014 року) та шість нарад під головуванням першого заступника голови, на які запрошувалися представники робочої групи, Полтавського міськвиконкому та представники прокуратури м. Полтави. У цих нарадах брали участь представники довірителів Фонду фінансування будівництва житлового будинку.

Однак, зупинка будівництва житлового будинку по бульвару Боровиковського, 11 призвела до неможливості реалізації інвесторами прав на отримання житла за раніше укладеними інвестиційними угодами. Враховуючи банкрутство кампанії-замовника, незавершений об’єкт будівництва може бути включеним до складу ліквідаційної маси і буде підлягати продажу. У разі включення інвестора до числа кредиторів він може отримати лише вкладені раніше кошти. Це ставить під сумніви отримання інвестором у подальшому у власність житла, яке буде добудоване (або збудоване).

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту прав інвесторів під час інвестування (фінансування) будівництва житла», який би міг вирішити зазначене питання, станом на 14 листопада 2014 року знаходиться на опрацюванні в комітеті.