Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Томенко заявив, що наполягатиме на розслідуванні випадку щодо газети Kyiv Post

Віце-спікер Микола Томенко заявив, що наполягатиме, щоб Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування випадків цензури в засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні і перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, яку очолює Ірина Геращенко, розслідувала випадок щодо газети Kyiv Post. Редакція газети Kyiv Post 15 квітня заявила про початок забастовки на знак протесту проти цензури з боку видавця. Журналісти вимагали відновити на посаді головного редактора, звільненого за відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства.
Виконано
Сказано 18 квітня 2011 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/news/2011/04/18/6117488/
  • http://www.telekritika.ua/news/2011-04-20/62145
  • http://novostey.com/business/news320134.html

Результат

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та Тимчасова слідча комісія з питань цензури 20 квітня прийняли рішення звернутися до Генпрокуратури з проханням перевірити, чи були факти цензури, тиску і втручання в редакційну політику газети Kyiv Post.

В результаті трьох раундів переговорів знайдено компромісне рішення про створення редакційної ради у складі 4 осіб, туди увійшов і колишній головред видання Браян Боннер.