Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Кривого Рогу

Вілкул пообіцяв, що аглофабрику Арселор Міттал-Кривий Ріг модернізують у 2014 р.

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул 30 грудня 2013 року заявив, що він досяг домовленості, завдяки якій аглофабрику Арселор Міттал-Кривий Ріг модернізують у 2014 р. та приведуть викиди у атмосферу у відповідність до стандартів.
Не виконано
Сказано 18 грудня 2013 р.

Джерело

  • http://ukurier.gov.ua/uk/articles/yurij-vilkul-shob-promislove-misto-uspishno-pracyu/
  • Лист секретаря міської ради С. Маляренко

Результат

Відповідно до листа Криворізької міської ради від 20 лютого 2015 року, відповідно до вимого чинного законодавства матеріали оцінки впливу на навколишнє природне середовище стосовно намірів ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" щодо будівництва нового агломераційного цеху виконкомом міської ради не погоджено у зв’язку із передбаченим збільшенням викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

За інформацією ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" у зв’язку з кризою розвитку агломераційного виробництва, підприємство працює на діючих потужностях, потреби у будівництві нового агломераційного цеху не має.

Стратегія підприємства не передбачає збільшення виробництва за рахунок будівництва нового агломераційного цеху. Виробнича потужність агломерату та мінімізація технологічного навантаження на навколишнє середовище буде здійснено за рахунок модернізації агломераційних цехів №1, 2, 3.