Під шумок чужої революції КПУ запропонувала ліквідувати інститут президента

Читать на русском

Комуністична партія запропонувала низку заходів для врегулювання ситуації в Україні, зокрема - проведення всеукраїнського референдуму щодо зовнішньополітичного курсу країни, перехід до парламентської республіки і ліквідація інституту президента, повернення пропорційної системи виборів у Раду, запровадження незалежного громадянського органу контролю і введення виборності суддів.

Про це сказано в заяві лідера КПУ Петра Симоненка, поширеній прес-службою партії.

«Ми вимагаємо від влади і лідерів Майдану негайно прибрати з вулиць Києва звезених з усієї країни бойовиків і кримінал, припинити силові дії, забезпечити невтручання у внутрішні справи України іноземних держав та їх представників, і сісти за стіл переговорів», - наголошується в заяві.

При цьому комуністи вважають винними в ескалації насильства і смертях протестуючих як владу, яка «довела країну і народ до «ручки», так і опозицію, що закликала людей до «боротьби до переможного кінця».

Водночас комуністи вважають, що створення опозицією альтернативних органів влади тільки посилить протистояння в суспільстві.

Нагадаємо, в квітні 2011 року Симоненко обіцяв, що КПУ не голосуватиме за змішану систему виборів народних депутатів, від якої зараз він пропонує відмовитися - але замість цього його фракція проголосувала «за».

22 листопада 2013 року лідер комуністів повідомив, що КПУ підтримає резолюцію про недовіру Кабміну, але ця обіцянка виконана не була.

Обіцянку боротися за ліквідацію інституту президентства Симоненко раніше давав ще в 2006 році.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: