Сиріт розважатимуть не власним житлом, а атракціонами і баскетболом

Читать на русском

У систему «Слово і діло» за час її існування були додані 70 обіцянок представників центральної та місцевої влади щодо соціального захисту дітей-сиріт.

При цьому проектом зафіксовано виконання лише 10 обіцянок на цю тему, в той час як 11 заяв влади залишилися нереалізованими, 45 знаходяться в процесі виконання, а 4 були відправлені в архів з причини неможливості їх виконання персонами, що їх озвучили.

Серед виконаних обіцянок звертає на себе увагу заява Президента Віктора Януковича, згідно з якою на кінець 2012 року 80% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мали бути передані на виховання в сім'ї. В результаті, станом на 1 січня 2013 року в сім'ях громадян виховувалися 80,7% дітей-сиріт.

Екс-мером Одеси Олексієм Костусєвим було виконано обіцянку щодо відкриття соціального гуртожитку для дітей-сиріт старших 18 років, подібну обіцянку було також виконано нинішнім головою НКРКП Валерієм Саратовим під час його роботи головою Севастопольської міської держадміністрації. Також, як і було обіцяно головою Київської облдержадміністрації Анатолієм Присяжнюком, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримують систематичну підтримку при вступі до військових навчальних закладів. Слабкою втіхою для дітей зазначених категорій може служити виконана обіцянка мера Харкова Геннадія Кернеса, який заявив, що всі атракціони в парку Горького будуть для них безкоштовними.

Водночас, всупереч обіцянці Президента Віктора Януковича, у встановлені терміни не запрацювала програма щодо забезпечення дітей-сиріт житлом, а міністр Дмитро Табачник провалив свою обіцянку щодо забезпечення дітей-сиріт нетбуками. Не справились з деякими своїми обіцянками щодо забезпечення дітей-сиріт житлом і губернатори Волині та Черкащини Борис Клімчук та Сергій Тулуб.

У процесі виконання перебуває обіцянка прем'єра Миколи Азарова і Президента Віктора Януковича щодо забезпечення житлом майже 20 тисяч дітей-сиріт, які досягли повноліття.

Тим часом, секретар Київради Галина Герега повідомила, що в рамках виконання Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2015 рр. житло нададуть 394 дітям-сиротам, а міністр соцполітики Наталія Королевська зобов'язалася протягом 2013 року зменшити кількість соціальних сиріт на 10%.

Ще одним сумнівною втіхою дітям-сиротам можуть послужити безкоштовні квитки на Євробаскет-2015, які обіцяв надати їм віце-прем'єр Олександр Вілкул.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: