На Луганщині 11 років фінансували школу, якої не існувало в природі

Читать на русском

Працівники УДСБЕЗ ГУМВС України у Луганській області виявили в регіоні «школу-привид», на яку протягом 11 років, з 2002 по 2013 роки, виділялось фінансування з державного бюджету, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю місцевого ГУ МВС.

«Директор школи і 7 викладачів, які є близькими родичами директора, щомісячно отримували заробітну плату, хоча насправді уроки не проводили, а працювали в інших навчальних закладах. Усього за час існування школи в ній «навчалися» 76 учнів, яким через проблеми зі здоров'ям необхідні особливі умови навчання», - прокоментував ситуацію голова УДСБЕЗ ГУМВС у Луганській області Олександр Герасименко.

На сьогодні слідчими управління проводиться досудове розслідування цього факту, який кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомляється, діями неіснуючого «персоналу» школи держбюджету було завдано збитків більш як на 1 млн. грн.

Нагадаємо, 14 серпня 2013 року прем’єр Микола Азаров запевнив, що 1 вересня того ж року будуть введені в експлуатацію 58 реконструйованих та капітально відремонтованих шкіл, але цього не сталося.

1 серпня 2013 року міністр освіти Дмитро Табачник повідомив про плани здійснити  поточний ремонт близько 14-ти тисяч шкіл до кінця 2013 року.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: