Майдан створить осередки в кожній області

Читать на русском

В усіх областях України найближчим часом будуть створені ініціативні групи народного об'єднання «Майдан».

Про це повідомляє прес-служба парії УДАР з посиланням на народного депутата Валерія Пацкана.

«Нам вдалося мобілізувати себе, громадськість, активних діячів, відомих впливових людей в регіонах. На цей момент ми створюємо ініціативні групи, які будуть розширяти коло учасників об'єднання по всій Україні», - зазначив ударівець.

З його слів, станом на вечір 9 січня створено вже вісім ініціативних груп, а до вечора 10 січня ініціативні групи повинні з’явитися у всіх областях. 

Пацкан також додав, що наразі політичними силами та громадськими активістами продовжується підготовка до всеукраїнського страйку.

Крім того він заявив, що  на наступному тижні опозиція вимагатиме звітів в парламенті міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора і голови СБУ з приводу причин невиконання закону щодо амністії всіх затриманих учасників протестів.

Нагадаємо, 8 січня 2013 року лідер партії УДАР Віталій Кличко пообіцяв, що опозиція доб'ється запрошення Генпрокурора Віктора Пшонки до парламенту для звітування про хід розслідування силового розгону Майдану, побиття журналістки Тетяни Чорновол та переслідування інших активістів.

Інший депутат від партії УДАР Павло Розенко 9 січня запевнив, що опозиція організує загальнонаціональний страйк.

Як відомо, громадська рада Майдану напередодні висунула свої вимоги до опозиції - оголосити єдиного кандидата на президентських виборах, почати блокування Верховної Ради з першого дня її роботи і домогтися розпуску ВРУ.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: