Безпеку шахт буде підвищувати чергова малозрозуміла установа

Читать на русском

Розпорядженням  №1048-р від 25 грудня 2013 року Кабінет Міністрів створив бюджетну установу «Центр комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості».

Про це сьогодні, 6 січня 2013 року, повідомила прес-служба уряду.

Як зазначається, метою новоствореної установи є «підвищення рівня безпеки робіт на шахтах вугледобувних підприємств шляхом здійснення централізованого контролю за станом рудникового повітря та гірничошахтного обладнання, запобігання виникненню небезпечних ситуацій шляхом автоматизованого прогнозування».

При цьому планується, що центр належатиме до сфери управління Держслужби гірничого нагляду та промислової безпеки – остання має затвердити статут центру, граничну чисельність його штату, штатний розпис та кошторис установи.

Варто згадати, що Президент Віктор Янукович та прем’єр Микола Азаров дали низку обіцянок, які стосуються роботи шахтарів та вугледобувних підприємств, в тому числі і з приводу безпеки такої роботи.

31 липня 2011 року Азаров запевнив, що уряд прикладе максимум зусиль для організації безпечної роботи у вугільній галузі.

У вересні того ж року прем'єр-міністр заявив, що протягом 2012 року на всіх українських шахтах будуть встановлені автоматизовані системи контролю безпеки, хоча цього не сталося.

Встановлення автоматизованих систем контролю безпеки (УТАС) на всіх шахтах України пообіцяв 20 червня 2013 року і Президент Янукович.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: