У Наливайченка обіцяють неочікувані прізвища у справі про узурпацію влади

Читать на русском

У Службі безпеки України розповіли, що окрім екс-президента Віктора Януковича та його найближчих соратників, у відкритій нещодавно справі про узурпацію влади фігуруть і досить неочікувані прізвища.

Про це заявив начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

У самій справі слідчі виділили 3 головних складових: незаконне рішення суду щодо формування коаліції позафракційними депутатами, вирок Конституційного суду щодо повернення до президентсько-парламентської форми правління та фактичне позбавлення функцій Верховного суду і передача його повноважень спеціалізованим судам.

«Тоді було чітко записано, що коаліція формується депутатськими фракціями. Ще були попередні рішення суду з цього питання. І при цьому суд прийняв заяви нардепів з фракції «Партії Регіонів». Суд прийняв ще одне рішення і дозволив особі, що обіймала місце Президента, зробити більшість Верховної Ради «ручною», – заявив Вовк.

При цьому, як запевняє представник СБУ, у справі будуть проходити «всі причетні». «Тут буде Президент (Янукович – ред.) – «зірка на ялинці», депутати, які оформляли подання (до КСУ – ред.), поплічники, які робили листи, подання, вели перемовини з суддями, тиснули на них, звільняли суддів, проводили їх збори і т. і. Тут багато і з – на той час – Адміністрації Президента, і деякі міністри на той час, і деякі інші посадові особи не дуже низького рангу», – розповів він.

Як стало відомо вчора, в Генпрокуратурі заявили про відсутність доказів вини колишнього глави Адміністрації Президента Андрія Клюєва.

Нагадаємо, майже рік тому керівник СБУ Валентин Наливайченко пообіцяв заарештувати та провести публічний суд над екс-президентом Віктором Януковичем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: