«Нормандський формат» веде до капітуляції – Гриценко

Читать на русском

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що формат «нормандської четвірки» давно себе вичерпав, тому до переговорів потрібно залучити США і Євросоюз.

Про це він написав у своєму Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Думаю, після вчорашньої 5-годинної безплідної дискусії чотирьох міністрів це вже очевидно навіть тим, хто покладав на Німеччину-Францію певні сподівання», – зазначив Гриценко.

Політик переконаний, що крім напрацьованих у Мінську угод, «нормандський формат» не приніс більше ніяких результатів. «Написані в Кремлі й невигідні Україні ні тактично, ні стратегічно, навіть ці угоди – з самого початку не дотримуються і не виконуються Путіним і його маріонетками-терористами. Вогонь припинено? Ні. Обмін полоненими завершено? Ні. Важку зброю відведено? Ні», – каже Гриценко.

На думку екс-міністра оборони, «нормандський формат» веде Україну не до миру, а до капітуляції перед Росією. «Тож ці «нормандські» ігрища треба припиняти. Завдання №1 для Президента і команди його дипломатів  домогтися проведення переговорів саме у «женевському» форматі, ні в якому іншому!», – резюмував Гриценко.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що не виключають можливості того, що рано чи пізно «нормандський формат» переговорів себе вичерпає. За словами заступника глави українського МЗС Вадима Пристайка, на сьогоднішній день Україна готова працювати в будь-якому форматі, який принесе успіх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: