У МЗС не виключають, що «нормандський формат» може себе вичерпати

Читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України не виключають можливості того, що рано чи пізно «нормандський формат» переговорів себе вичерпає.

Про це у відповідь на запитання «Слова і Діла» в ході Твіттерв’ю повідомив заступник глави українського МЗС Вадим Пристайко.

«Нормандський формат» – лише один з механізмів. Працюємо на всіх рівнях. Дива не очікуємо, але результат вже є», – зазначив дипломат.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день Україна готова працювати в будь-якому форматі, який принесе успіх. За словами Пристайка, крім переговорів «нормандської четвірки» існують також прямі контакти, телефонні дзвінки лідерів

На питання, чи розглядається можливість повернення до «будапештському формату», Пристайко підкреслив, що участь ЄС як організації, а також США і Великобританії могла б бути дуже корисною, проте на сьогоднішній день ще не вичерпані можливості зустрічей у форматі «нормандської четвірки».

Нагадаємо, глава Атлантичної ради України, начальник Центру оперативно-стратегічних досліджень Міністерства оборони України Вадим Гречанінов вважає, що для початку Україна повинна визначитися, для чого вона проводить чергові переговори. «Нормандський формат», на думку експерта, нав'язаний Москвою і якщо Україна не хоче воювати  потрібно міняти переговорний процес.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: