Замість миротворців, в ООН вирішили відкупитись від України

Читать на русском

В Організації Об'єднаних Націй повідомили про попередню готовність виділити Україні матеріальну допомогу в еквіваленті 300 млн дол.

Про це розповів міністр регіонального розвитку й будівництва Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«ООН попередньо повідомила про готовність виділити близько $ 300 млн на допомогу Україні», – заявив очільник Мінрегіону.

Разом з тим, Україна, зі слів Зубка, розраховує на більшу допомогу у зв'язку з викликами, що постали перед нею через ситуацію на сході країни. Так, уряд готовий запропонувати гуманітарний план реагування та оцінку потреб на відновлення Донбасу, що складають наразі 1,5 млрд дол.

«Це дуже серйозні виклики: 1 млн переселенців, 5 млн людей, які потребують допомоги. Це те, з чим жодна європейська країна сьогодні не здатна впоратися самостійно», – відзначив Зубко, додавши, що дані розрахунки зроблені у співпраці з ЄС, ООН та Всесвітнім банком.

Крім того, на найближчий час готується Міжнародна донорська конференція з підтримки України, на яку будуть запрошені представники ключових світових держав. «Ми очікуємо від цієї конференції початку об'єднання багатьох країн навколо проблем не в Україні, а в центрі Європи», – висловив переконання Зубко.

Нагадаємо, 13 квітня в Берліні відбулася зустріч глав МЗС України, Росії, Німеччини та Франції, на якій було досягнуто домовленості про відведення 100-мм зброї і танків, однак згоди щодо введення миротворців дипломати так і не змогли дійти.

Додамо також, що 15 грудня 2014 року «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Генадія Зубка про те, що 200 млрд євро кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку будуть спрямовані на відновлення Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: