Кучма спробує ще раз домовитися з бойовиками про обмін заручниками

Читать на русском

14 квітня Тристороння контактна група за участі екс-президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова та представницею ОБСЄ Хайді Тальявіні проведе відеоконференцію з представниками самопроголошених ДНР та ЛНР.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook прес-секретаря Кучми Дарки Оліфер.

«14 квітня відбудеться відеоконференція учасників Тристоронньої контактної групи з представниками так званих «ДНР» та «ЛНР», – повідомила вона.

За словами Оліфер, предметом обговорення вже традиційно стане припинення вогню, відведення важких озброєнь, а також обмін полоненими, створення робочих груп з питань безпеки та для забезпечення політичних, економічних та гуманіратних складових Мінської угоди.

Нагадаємо, днями Лоенід Кучма заявив, що на державному рівні звільненням полонених наразі ніхто не займається, і вся ініціатива з обміну заручниками належить виключно волонтерам. Пізніше окремі представники волонтерських організацій поширили інформацію про те, що бойовики припинили обмін заручниками (яких, за попередніми даними, не менше 400) через невиконання Україною їхньої вимоги про прийняття закону про амністію. У свою чергу в СБУ такі повідомлення називають дезінформацією, підкреслюючи, що Служба продовжує роботу зі звільнення полонених.

Обіцянки щодо звільнення заручників на Донбасі неодноразово лунали з вуст українських політиків, у тому числі – найвищого рангу. Так, після Іловайської трагедії Президент України пообіцяв швидко повернути з полону бойовиків півтисячі українських військових. Однак свого слова Порошенко не дотримав, і останні заручники, що потрапили в полон в Іловайському «котлі», вийшли на волю тільки в середині січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: