По другому колу: Петренко знову погрожує суддям, що не дали хід справі КПУ

Читать на русском

Міністерство юстиції вимагає у Вищої кваліфікаційної комісії притягнути до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які сьогодні відмовились розглядати справу про заборону Комуністичної партії України.

Так міністр юстиції Павло Петренко прокоментував заплановане на сьогодні засідання у справі комуністів, яке так і не відбулося через задоволення судом вимоги захисників КПУ про передачу справи до столичного Апеляційного адмінсуду, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

«Міністерство юстиції звернулося до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з вимогою терміново розглянути подання щодо притягнення до відповідальності суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, які саботували розгляд справи про заборону Компартії», – зазначають у відомстві.

Там кажуть: вердикт про передачу справи в Київському окружному суді пояснили тим, що захисники інтересів Компарітї подали апеляцію на рішення установи. Однак 12 березня Апеляційний суд Києва вже повертав аналогічну ухвалу представникам КПУ на їхню ж вимогу.

Таким чином відбувається банальне затягування розгляду, а судді сприяють цьому через відповідні процесуальні процедури, переконані в Мін'юсті.

«Міністерство юстиції продовжує юридичний супровід справи по забороні Комуністичної партії та вимагає якнайшвидше призначити її розгляд», – повідомляють у відомстві.

Додамо, що 19 лютого Павло Петренко вже заявляв, що Мін'юст має намір перевірити суддів, які відмовилися вести справу про заборону КПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: