В опозиції кажуть, що прокуратура ігнорує амністію майданівців

Читать на русском

Керівництво прокуратури тисне на слідчих у справах затриманих учасників протестів з метою затягнути їх розгляд, ігноруючи при цьому виконання закону щодо звільнення їх від покарання, який набув чинності 26 грудня.

Про це на брифінгу заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Павло Петренко, передає прес-служба партії.

«За нашою інформацією, уже сьогодні на слідчих відбувається тиск з боку керівництва прокуратури щодо того, щоб затягнути розгляд цих справ. У них є вказівки не закривати всі ці справи по будь-яким формальним причинам», - зазначив нардеп.

З його слів, адвокати затриманих активістів подали відповідні заяви до слідчих і судових органів відносно перегляду рішень та закриття кримінальних та адміністративних справ.

У зв’язку з цим опозиція звернулася до Генпрокуратури з вимогою забезпечити чітке виконання згаданого закону.

«Саме цей закон у чіткій і недвозначній формі встановив, що громадяни України, які приймали участь у акціях протесту з 21 листопада по вчорашній день, за всі свої дії і рішення звільняються від будь-якої відповідальності. Таким чином, всі кримінальні провадження та адміністративні справи підлягають терміновому закриттю, а нові кримінальні провадження та адмінсправи не можуть бути порушені за ці події», - прокоментував ситуацію Петренко.

Нагадаємо, 10 грудня Президент Віктор Янукович заявив, що частина арештованих за час Євромайдану мітингувальників найближчим часом будуть звільнені, і ця обіцянка Глави держави була виконана.

16 грудня Янукович пообіцяв, що буде проведено чесне розслідування розгону мирної демонстрації 30 листопада в Києві на Майдані Незалежності.

6 грудня голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк взяв на себе зобов’язання досягнути домовленостей про гарантії незастосування репресій до учасників демонстрацій.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: