Порошенко оплачує робочі перельоти та зберігає гроші в Україні. Декларація

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко оприлюднив декларацію про доходи за 2014 рік, відповідно до якої протягом минулого року глава держави заробив 368,9 млн грн.

Про це з посиланням на прес-службу Президента пише «Слово і Діло».

Як свідчить документ, більшу частину доходу Порошенка становлять дивіденди та проценти.

«Загальна сума сукупного доходу Петра Порошенка минулого року склала 368 943 679 гривень, а членів родини – 36 000. 345 670 008 гривень становлять дивіденди та проценти, 11 253 718 гривень – доход від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, 961 780 – від продажу майна», – повідомляють в Адміністрації Президента. Там підкреслюють: рішення про нарахування та виплату Порошенкові дивідендів було прийнято компанією з управління активами ще до його участі в президентських виборах.

За 2014 рік Порошенко не задекларував придбання жодного цінного об'єкту, як-то земельної ділянки, житла чи автомобіля. Разом з тим, сума коштів глави держави на рахунках банків та інших фінансових установ станом на кінець минулого року складала 451,9 млн грн. Речник АП Святослав Цеголко наголосив, що Порошенко принципово зберігає гроші виключно в національній банківській системі.

З дивідендів та відсотків за банківськими вкладами Президент виплатив усі необхідні податки, сплативши таким чином до бюджету 17,9 млн грн. Свою президентську зарплату, відповідно до декларації, Петро Порошенко віддає на благодійність. Крім того, Президент із власної кишені оплачує авіаційне пальне для своїх робочих перельотів на віддалені відстані (в Сингапур, Австралію).

Нагадаємо, Порошенко досі так і не продав концерн «Roshen», позбутися якого він обіцяв 2 квітня у разі перемоги в президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: