Замість реструктуризації галузі в Раді вирішили вгамувати шахтарів

Читать на русском

Парламент прийняв рішення направити 400 млн грн на виплату боргів із заробітної плати працівникам вугільної промисловості України.

Гроші на виплату зарплат шахтарям знайшли завдяки перерозподілу обсягу фінансування реструктуризації вугледобувної галузі країни, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Відповідні зміни до Державного бюджету України депутати проголосували сьогодні. Як пояснив міністр енергетики Володимир Демчишин, за період з листопада по грудень минулого року шахтарям заборгували близько 650 млн грн зарплати.

З них 200 млн грн було погашено з бюджету, решту мала «покрити» наступна виручка державних шахт. Однак оскільки ті в січні-лютому не працювали з причини неможливості відвантажувати продукцію (Вуглегірська ТЕС простоювала через бойові дії, а домовленостей про купівлю вугілля з «ДТЕК» підписано не було), платити зарплати було ні з чого. «Тому цю заборгованість доводиться погашати з новою виручки в лютому-квітні. Повністю погасили за січень і на 30% – за лютий», – відзвітував Демчишин.

Міністр пообіцяв розірвати «замкнуте коло», що утворилося, та провести реструктризацію збиткової для України вугледобувної галузі за рахунок кредитів, розвитку нових проектів та приватизації частини державних шахт.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: