У Харківській області вже близько 300 000 переселенців – Райнін

Читать на русском

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін заявив, що неофіційна кількість переселенців з окупованих територій Донбасу і Криму в Харківській області досягла майже 300 тис. осіб.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Інформаційному спротиву», інформує «Слово і Діло».

«Офіційно у нас 157 тис. переселенців, а насправді – близько 300 тис. Уявляєте кількість? Вони становлять близько 11% населення області. Це те ж саме, якби місто Полтаву взяли і переселили в Харківську область», – говорить Райнін.

Губернатор Харківщини зазначив, що це дуже серйозне навантаження. «Адже ті, у кого є тимчасова реєстрація, ще й голосуватимуть на території області... Тому я і кажу – регіон непростий», – додав глава області.

У той же час Райнін заявив, що в цілому дивиться на ситуацію оптимістично. «Ми зобов'язані допомагати нашим громадянам, які стали заручниками ситуації на Донбасі, нехай навіть у нас сильно можуть відрізнятися погляди на події. Зараз ми займаємося вибудовуванням чіткої системи допомоги. Переселенця, який приїхав до нас в місто, практично за руку ведуть – спочатку реєстрація, потім медичне обстеження, далі – постановка на облік в міграційній службі, органах соцзахисту і т.д», – резюмував губернатор Харківської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: