Янукович хоче, щоб заборгованість по зарплатам погасили в лічені дні

Читать на русском

Президент Віктор Янукович вимагає від уряду погасити заборгованість по заробітним платам до кінця 2013 року, передає прес-служба Глави держави.

«На часі остаточна ліквідація заборгованості із виплати заробітної плати, погашення заборгованості по єдиному соціальному внеску. Поточний стан справ у цій сфері категорично не може задовольнити, адже третина боргу економічно активних суб’єктів припадає на підконтрольні органам влади державні й комунальні підприємства», - зазначив Президент в ході засідання Ради регіонів.

При цьому Янукович вважає, що вина за затримки Державним казначейством платежів по страховим виплатам із фондів соціального страхування лежить саме на уряді.

Президент також висловив підтримку прийняттю Стратегії сприяння розвитку соціальної відповідальності бізнесу та плану першочергових заходів з її реалізації.

Нагадаємо, 15 жовтня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що до 10 грудня 2013 року всі соціальні заборгованості будуть ліквідовані.

18 листопада цю обіцянку продублював і перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, але вона не справдилася.

14 жовтня Президент Віктор Янукович пообіцяв, що до кінця року всі заборгованості в бюджетній сфері будуть виплачені.

Повне погашення заборгованостей з заробітної плати до початку 2014 року обіцяла і міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: