МЗС: Путіну пропонували не «забрати Донбас», а «забратися» з нього

Читать на русском

В Міністерстві зовнішніх справ України заперечили розтиражовану російськими ЗМІ інформацію про те, що Порошенко в Мінську пропонував Путіну «забрати» окуповану частину Донецької та Луганської областей.

Про це російський президент нібито розповів у ході зустрічі з бізнесменами, передає «Слово і Діло» з посиланням на російську редакцію Forbes.

Так, російське видання з посиланням на джерело, що побажало залишитись неназваним, повідомило, що нібито у ході зустрічі глав держав у Мінську 12 лютого Петро Порошенко запропонував президенту Росії «забрати» на забезпечення Донбас, а той відмовився, запропонувавши натомість надати регіону незалежність або ж виплачувати місцевим жителям пенсії та соцвиплати.

В МЗС України до цієї інформації поставились скептично. Зокрема, речник зовнішньополітичного відомства Євген Перебийніс заявив: «Забирайтеся з Донбасу» не означає «забирайте Донбас», а зовсім навіть навпаки».

Нагадаємо, 31 березня Президент затвердив склад Коституційної комісії, яка розроблятиме правки до Основного Закону, у тому числі ті, які стосуються децентралізації та передачі частини владних повноважень у регіони. Пізніше Петро Порошенко навіть заявив, що готовий провести референдум про федералізацію країни, будучи переконаним, що більшість населення такого кроку не підтримає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: