На останньому засіданні уряду Азаров розповів новорічну казку

Читать на русском

На останньому в 2013 році засіданні Кабінету Міністрів прем’єр-міністр Микола Азаров підсумував цьогорічні досягнення свого уряду, повідомляє Урядовий портал. 

Головним досягненням минаючого року, зі слів Азарова, є нові газові домовленості з Росією: «Після трьох з половиною років наполегливої роботи по зміні кабального газового контракту Президент України, образно кажучи, зняв газовий зашморг з нашої економіки... Ліквідована зрада уряду Тимошенко». Щоправда, варто зазначити, що широкому загалу достеменно не відомо, за рахунок чого були досягнуті вказані газові домовленості – оприлюднити інформацію з цього приводу уряд не вважав за потрібне.

Також привід для гордощів викликає в Азарова виконання соціальних зобов’язань держави всупереч світовій рецесії і падінню товарообороту з Росією – як зазначив прем’єр, розмір соцзобов’язань збільшувався чотири рази протягом року. Хоча, як свідчить статистика порталу «Слово і діло», обіцянки Азарова щодо соціальних виплат не виконувались – соцвиплати здійснювалися з затримками, а соціальні заборгованості ліквідувати не вдалося.

До досягнень свого уряду Азаров зарахував і нульовий приріст ВВП, тоді як ще на початку року голова КМУ прогнозував, що приріст ВВП становитиме як мінімум 3,5%.

Ще одним «досягненням» влади Азаров назвав відсутність інфляції. «Зростання цін на основні товари «споживчого кошика» не перевищить за рік приблизно 1%», - наголосив прем’єр. В той же час, як свідчать повідомлення ЗМІ з різних регіонів, протягом року ціни на один з основних продуктів – картоплю – збільшились практично в два рази, значно подорожчали і інші овочі.

Серед досягнень уряду Азаровим були також перераховані відсутність девальвації нацвалюти, рекордний урожай зернових, впровадження низки інфраструктурних, транспортних, енергетичних проектів. 

Втім, варто зазначити, що строки виконання значної частини перерахованих Азаровим «успішних» проектів – наприклад, спільних проектів з компаніями «Шеврон», «Шелл» та «Ексон Мобіл» з видобування енергоносіїв, будівництва лікувально-діагностичного комплексу лікарні «Охматдит», відкриття нових станцій метро в Києві та ін. – неодноразово зривалися і переносилися на більш пізні дати.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: