Київрада: незаконні будівлі будуть зносити, а ділянки – повертати громаді

Читать на русском

Київська міська рада прийняла рішення про знесення усіх самовільно збудованих будівель та повернення незаконно зайнятих ділянок землі у власність громади.

Столичні депутати підтримали таку ініціативу вчора, 2 квітня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду Київ».

«Що стосується самобудів, то вони підлягають знесенню, а самовільно зайняті ділянки – звільненню та поверненню власникам за рахунок осіб, що здійснили самочинне будівництво та самозахоплення земельних ділянок», – повідомляють у міській раді.

До переліку самочинно збудованих об'єктів, за визначенням столичних депутатів, входять житлові будинки, будівлі, споруди та інше нерухоме майно на земельній ділянці, що не відведена для цієї мети, або ж без відповідного дозвільного документа. Введенню ж в експлуатацію підлягають виключно завершені об'єкти на ділянках, наданих в установленому порядку з усіма містобудівними документами.

Крім того, в Київраді доручили ПАТ «Київгаз», «Київводоканал», «Київенерго» та іншим підприємствам ЖКГ не допустити видачі технічних умов для інженерного забезпечення самобудів.

Додамо також, що вчора, 2 квітня, в Дніпровському районі столиці відбулася сутичка між громадськими активістами та фірмою-забудовником «Укрбуд», яка, на думку киян, самовільно розширила територію будівництва, перевищивши відведену дозвільною документацією площу.

29 грудня «Слово і Діло» зареєструвало обіцянку столичного градоначальника Віталія Кличка у 2015 році зносити всі незаконні будівлі в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: