У МВС нарахували понад тисячу фактів ухилення від мобілізації

Читать на русском

З початку першого етапу четвертої хвилі мобілізації зареєстровано понад тисячу фактів ухилення від призову.

Про це повідомив начальник відділу комплектування старшинами, сержантами військової служби за контрактом кадрового центру ЗСУ Тарас Заболотний, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

«З початку першого етапу четвертої хвилі мобілізації і станом на 28 лютого 2015 року було зареєстровано 1094 факти ухилення від призову по мобілізації за 336 статтею КК України», – повідомив Заболотний.

Заболотний повідомив, що більше 70% військовослужбовців, що були мобілізовані минулої весни, на сьогоднішній день демобілізовані. Демобілізація, яка розпочалась 18 березня, буде тривати до травня, на сьогоднішній день вже звільнено з військової служби понад 24400 військовослужбовців.

Як зазначив Заболотний, загалом підлягають звільненню 35763 військовослужбовців, понад 6 тис. офіцерів, 29700 сержантів і солдатів. Він також додав, що всі військовослужбовці, які ще не отримали статус учасника бойових дій, будуть вибувати зі своїх військових частин з повним пакетом документів, необхідних для отримання такого статусу.

Отримати всі соціальні гарантії та пільги зможуть і ті військовослужбовці, які зараз не можуть покинути військову частину через хворобу, або знаходяться у полоні чи вважаються зниклими безвісти.

Начальник відділу також зазначив, що в даний час в зоні АТО перебувають 60 тис. військовослужбовців.

Раніше «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку голови Донецької ОДА Олександра Кіхтенка, який попередив керівників міст та районів, що відправить їх на фронт, якщо на підконтрольній їм території не буде виконано мобілізаційний план – як по людях, так і по техніці.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: