Україна все ж таки наважилась купувати російський газ

Читать на русском

Україна готова відновити закупівлі російського газу.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новое Время».

За словами Демчишина, «Нафтогаз України» з 1 квітня тимчасово припинив закупівлі російського газу, проте готовий їх відновити в разі юридичного підтвердження зниження ціни газу до приблизно $ 250 за 1000 куб. м.

Водночас міністр додав, що домовленості будуть досягнуті 13-14 квітня, а поки що Україна газ у Росії не купуватиме. Він зазначив, що ситуація стабільна, незважаючи на закінчення «зимового пакета», газу Україні вистачить.

«Ситуація в принципі збалансована. Протягом останнього тижня ми зі сховищ піднімали не більше 10 млн кубометрів. По імпорту з європейського реверсного боку ми отримували десь 40-45 млн, ще 55 млн ми видобуваємо самі. І з російського боку обсяг був трохи менше 10 млн. За таких умов і запасів більше 7,7 млрд кубометрів, ситуація збалансована», – зазначив Демчишин.

Нагадаємо, 31 березня російський уряд вирішив, що продовжить на другий квартал знижку на газ для України за рахунок експортного мита. Відповідне рішення на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим підтримав президент Володимир Путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: