Серед позафракційних нардепів більше всіх наобіцяли Литвин, Ляшко і Балога

Читать на русском

Серед депутатів Верховної Ради, які не входять до складу будь-якої фракції, за кількістю даних обіцянок у системі «Слово і діло» лідирують Володимир ЛитвинОлег Ляшко та Віктор Балога.

Проектом зафіксовано 45 обіцянок колишнього спікера ВРУ і лідера «Народної партії» Литвина, 40 обіцянок лідера «Радикальної партії» Ляшка та 39 обіцянок екс-голови МНС та Секретаріату Президента Балоги.

При цьому Литвин виконав 17 з 45 своїх обіцянок, ще 18 його обіцянок залишилися невиконаними, а 10 очікують свого виконання.

Балога реалізував 9 з 39 зафіксованих проектом обіцянок, в той час як 17 обіцянок екс-глави МНС були провалені, а 13 перебувають у процесі виконання.

Водночас лідер «Радикальної партії» станом на 24 грудня 2013 року встиг впоратися лише з однією своєю обіцянкою, 4 обіцянки залишивши невиконаними, а 35 - в процесі виконання.

Рейтинг відповідальності Литвина в системі «Слово і діло» становить 38%, рейтинг відповідальності Балоги - 23%, тоді як рейтинг Ляшка поки що становить лише 2%.

«Логічно, що з усіх позафракційних, яких зараз 38, саме Литвин, Ляшко і Балога є лідерами за кількістю обіцянок у нашому проекті. Литвин і Балога опинилися в цій трійці в першу чергу завдяки попереднім своїм посадам - у часи спікерства і керівництва МНС відповідно вони роздавали обіцянки більш активно, ніж будучи рядовими депутатами. Водночас Ляшко повністю компенсував відсутність таких посад в біографії своїй медіа-активністю і епатажністю - він є постійним учасником всіх політичних ток-шоу і за словом в кишеню не лізе», - прокоментував статистику головний редактор порталу «Слово і діло» Влад Решетняк.

Рейтинг відповідальності Литвина, Балоги і Ляшка розрахований як співвідношення виконаних обіцянок кожного з них до загальної кількості обіцянок, даних кожною з цих персон.

З усіма обіцянками цих політиків можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і діло», які наведені за гіперпосиланнями вище.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: