«Правий сектор» готовий вступити в ЗСУ, але підкорятися буде тільки Ярошу

Читать на русском

Добровольчий батальйон «ДУК «Правий сектор» готовий вступити в ряди української армії, однак виключно у вигляді окремого підрозділу під керівництвом лідера Дмитра Яроша.

Про це сьогодні, 27 березня заявив прес-секретар «ПС» Артем Скоропадський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Тобто, щоб все було, як зараз: ми все одно співпрацюємо і з Міністерством оборони, і зі Службою безпеки України... А безпосередньо йти в підпорядкування, щоб, наприклад, в «Правий сектор» прислали якогось генерала і він буде командувати – такого, звичайно ж, бути не повинно», – пояснив позицію організації Скоропадський.

Він також підтвердив, що на сьогоднішній день ведуться переговори з представниками Міноборони про включення ДУК до лав ЗСУ в такому форматі, зазначивши, що прогрес цих перемовин поки що невідомий. «Ведуться переговори досі, але на сьогоднішній ранок я не знаю, що там пропонується. Може, протягом дня», – сказав Скоропадський.

За словами прес-секретаря «ПС», пропозиції про вступ ДУКа до лав української армії надходили і раніше, але деякі з них були неприйнятні для організації. Зокрема, Скоропадський особливо підкреслив неприйнятність розпуску ДУК.

«Ідея з розпуском добровольчого українського корпусу «Правий сектор» теж неприйнятна. Тому що у нас розроблені групи – розвідгрупи, диверсійні групи, штурмові групи, де люди підбираються. Зараз їх розпускати, щоб вони йшли звичайними рядовими солдатами – мені здається, для обороноздатності це буде дуже погано», – вважає Скоропадський.

Він також підкреслив категоричну неприйнятність пропозиції щодо так званої інтеграції «Правого сектору» в структуру Національної гвардії. «Тому що Нацгвардія – це міліція, а ми вимагаємо проведення повноцінної люстрації в МВС», – резюмував прес-секретар «Правого сектору».

Нагадаємо, напередодні в Міністерстві оборони запропонували представникам добровольчого батальйону «ДУК «Правий сектор» вступити до лав української армії. Цікаво, що в той же день радник голови МВС України, народний депутат Антон Геращенко заявив, що Президент України Петро Порошенко запропонував лідеру «ПС», нардепу Дмитру Ярошу посаду в оборонному відомстві країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: