Порошенко відзвітував про затримання вбивці співробітника СБУ Мандзика

Читать на русском

В результаті спецоперації вбивця співробітника СБУ Віктора Мандзика Денис Гордєєв сьогодні вранці був затриманий при спробі нелегального перетину державного кордону.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Президент України Петро Порошенко, інформує «Слово і Діло».

«Як я і обіцяв сім'ї загиблого, для мене і для СБУ – це справа честі. Операція триває і всі, хто був причетний до вбивства нашого офіцера, будуть знайдені і покарані!», – запевнив Глава держави.

Два дні тому Президент пообіцяв, що винні у вбивстві офіцера СБУ Віктора Мандзика у Волновасі не уникнуть відповідальності. Таким чином можна констатувати, що Порошенко, хоч і частково, але все ж таки виконав свою обіцянку.

Як розповів радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський, Гордєєв був затриманий спеціальною групою контррозвідки СБУ спільно з управлінням СБУ в Закарпатській області в результаті складної і ризикованої спецопраціі.

«У затриманого був вилучений пістолет ТТ та набої до нього – наші хлопці серйозно ризикували! Затриманий переховувався від правоохоронців, таємно пересувався по території України і планував виготовити фальшиві документи, щоб виїхати за кордон», – повідомив у себе в Facebook Лубківський.

Як відомо, офіцер СБУ був убитий пострілом в голову під час операції по затриманню вантажівок з контрабандою у Волновасі. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, бандити прикривалися посвідченнями «Правого сектора» і однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: