Отримавши кошти МВФ, в Мінфіні змінили думку про реструктуризацію держборгу

Читать на русском

Міжнародний валютний фонд може скасувати своє рішення про надання Україні чергового траншу кредиту макрофінансової допомоги, якщо Київ не проведе реструктуризацію державного боргу.

Про це міністр фінансів Наталя Яресько розповіла журналістам Bloomberg, пише «Слово і Діло».

«Якщо Україна не завершить успішно переговори до кінця травня, до перегляду програми МВФ на 17,5 млрд доларів, країна може опинитися поза програмою МВФ», – розповіла чиновниця.

Якщо ж у питанні реструктуризації свого зовнішнього боргу Україні вдасться дійти згоди з кредиторами, другий транш допомоги країна отримає вже наприкінці травня.

Цікаво, що наприкінці грудня минулого року заступник міністра фінансів Ігор Уманський запевняв, що питання рестуруктуризації зовнішнього боргу України в Кабміні не розглядають.

Яресько вже провела ряд зустрічей із власниками боргових зобов'язань України зі США та Великобританії, і наголосила, що запросила взяти участь у відповідних переговорах Росію.

Як раніше заявив міністр фінансів Російської Федерації Антон Силуанов, Москва не збирається реструктуризувати чи давати відстрочку для виплати 3 млрд дол. кредиту, що взяв ще Віктор Янукович. Для його погашення у Києва є час до грудня 2015 року.

Нагадаємо, Україна вже отримала перші 5 млрд із 17,5 млрд грн позики від Міжнародного валютного фонду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: