Депутати: війна Порошенка з Коломойським – частина домовленостей з Путіним

Читать на русском

Народні депутати України Олександр Дубінін, Валентин Дідич, Віталій Купрій та Андрій Денисенко (всі – представники «Блоку Петра Порошенка») стверджують, що під час лютневих переговорів у Мінську між президентами Росії та України було досягнуто таємних домовленостей про зняття Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook-сторінку «Євромайдану».

Крім того, як повідомляють депутати, посилаючись на власні джерела, до у списку домовленостей між Путіним і Порошенком було ще 2 пункти: про розформування добровольчих батальйонів і розпуск добровольчого українського корпусу «Правий Сектор».

До того ж, як повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Віталій Купрій, нібито у зв'язку з невиконанням Президентом узятих на себе зобов'язань, він прийняв рішення вийти з фракції «Блоку Петра Порошенка».

Також, як стверджує Купрій, Петро Порошенко «в угоду Путіну порушив міжнародні зобов'язання України перед Європейським Союзом і зупинив процес ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду, щоб не сісти самому за грати за масові вбивства мирного населення на Донбасі».

Згодом стало відомо, що Дубінін, Дідич та Денисенко також прийняли рішення залишити пропрезидентську фракцію в парламенті нібито через «травлю дніпропетровської команди».

Як уже сьогодні повідомляло «Слово і Діло», за наказом Президента Петра Порошенка до Дніпропетровська було направлено додатково 2 батальйони Національної гвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: