Порошенко відправив у Дніпропетровськ два батальйони Нацгвардії

Читать на русском

Відповідно до указу Президента України Петра Порошенка два батальйони Національної гвардії направляються до Дніпропетровська.

Таке повідомлення з'явилося на офіційному сайті НГУ, передає «Слово і Діло».

У прес-службі силового відомства також повідомили, що військові частини Національної гвардії України, які дислоковані у Дніпропетровську, переведені в посилений режим несення бойової служби.

«Враховуючи виконання службово-бойових завдань Національною гвардією України в умовах особливого періоду, до охорони та оборони важливих державних об’єктів на території Дніпропетровської області додатково залучені гвардійці з Житомиру та Черкас», – йдеться в повідомленні.

В НГУ пояснили, що такі заходи обумовлені загрозою загострення обстановки в області та необхідністю залучення додаткових сил для забезпечення безпеки громадян, охорони громадського порядку, законності та інтересів держави.

Цікаво, що буквально через кілька хвилин прес-служба Нацгвардії спростувала своє ж повідомлення.

«У деяких засобах масової комунікації поширена інформація начебто про «.... стягування сил Нацгвардії в Дніпропетровськ», яка не відповідає дійсності. Військові частини Національної гвардії, які постійно дислоковані в м. Днепропетровск, діють в штатному режимі, виконуючи покладені на них завдання. Ніяких додаткових сил до несення служи підрозділами Національної гвардії України в Дніпропетровську не залучається», – заявили в НГУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: