«Молодчики» зі «Свободи» трохи відповідальніші, ніж їх «антиподи» з КПУ

Читать на русском

Рейтинг відповідальності представників партії «Свобода» становить 14%, в ​​той час як їхні ідейні противники з Комуністичної партії України станом на 18 грудня 2013 року мають рейтинг відповідальності 13%.

У системі «Слово і діло» зафіксовано 680 обіцянок членів ВО «Свобода», тоді як представники КПУ відзначилися 218 обіцянками.

З 680 обіцянок свободівці виконали 95, не виконали 46, а 539 їх заяв поки чекають свого виконання.

Члени Компартії України в свою чергу виконали 28 з 218 даних ними обіцянок, 40 обіцянок залишивши невиконаними, а 150 - в процесі виконання.

«Незважаючи на те, що рейтинги «Свободи» і КПУ дуже близькі, потенційно рейтинг відповідальності націоналістів при збереженні нинішньої динаміки може серйозно вирватися вперед. Вони виконали в два рази більше обіцянок, ніж провалили, тоді як у представників КПУ ситуація діаметрально протилежна. Отриманню високого рейтингу відповідальності вже зараз заважає велика кількість обіцянок «в процесі» - тобто балакучість представників «Свободи» в даному випадку їм не на руку», - прокоментував статистику головний редактор порталу «Слово і діло» Влад Решетняк.

Рейтинг відповідальності представників «Свободи» і КПУ розрахований як співвідношення виконаних членами цих партій обіцянок до загальної кількості даних ними обіцянок.

З усіма обіцянками членів цих політсил можна ознайомитися на сторінках «Свободи» і КПУ в системі «Слово і діло».

Як відомо, представники обох партій не раз озвучували взаємні обіцянки заборонити партійну діяльність своїх політичних антагоністів. Риторика КПУ при цьому найчастіше зводитися до нібито наявності елементів фашизму в ідеології «Свободи», а останні роблять акцент на злочинах проти людства, і зокрема, українського народу, які були скоєні комуністичним режимом в СРСР.

Наприклад, лідер «Свободи» Олег Тягнибок запевняв, що якщо його партія увійде до складу Верховної Ради, на розгляд парламенту першочергово буде винесено законопроект «Про заборону комуністичної ідеології».

У свою чергу нардеп від КПУ Спиридон Кілінкаров недавно пообіцяв заборонити діяльність партії «Свобода».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: