Пивоварський об'єднає всі 6 українських залізниць в акціонерне товариство

Читать на русском

Процес акціонування «Укрзалізниці» передбачає ліквідацію управлінь кожної з 6 залізниць України та централізацію влади на підприємстві.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» розповів міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, інформує «Слово і Діло».

«Акціонерне товариство не передбачає існування шести регіональних залізниць. Історично у компанії було 6 регіональних «князівств», було центральне «князівство» в місті Києві. Мета реформи – централізація управління держкомпанією», – розповів міністр.

Це неминуче потягне за собою звільнення персоналу, констатує Пивоварський і додає, що для звільнених працівників залізниць необхідно напрацювати програму соціальної адаптації. Загалом же процес акціонування «Укрзалізниці» почнеться через 5-6 місяців, заявляє чиновник.

Також міністр прокоментував ситуацію із призначенням нового гендиректора підприємства. «Укрзалізниця» – більше 300 тисяч чоловік співробітників, більше 600 тисяч, якщо з сім'ями. Це компанія, яка в 2014 році мала 62-63 мільярди гривень продажів. Неможливо просто прийняти рішення, необхідно знайти оптимальну кандидатуру. І щоб не було підкилимних призначень... От раніше всі кричали, що підкилимно призначалася кандидатура, продавалася посаду. Ми запустили конкурс – і все одно погано», – поскаржився Пивоварський, додавши, що наразі обранням нового голови підприємства займається спеціальна номінаційна комісія.

Нагадаємо, наприкінці лютого міністр пообіцяв, що найближчим часом буде запущено 5-річний план відновлення рухомого складу «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: