В найближчі два роки виборів на Донбасі не буде – Комітет виборців

Читать на русском

Для проведення виборів на окремих територіях Донецької та Луганської області немає відповідних умов.

Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондет».

За його словами, не слід чекати проведення виборів в 2015 і навіть у 2016 році, адже немає повного перемир'я, встановлення прапора України над Донецьком і Луганськом та припинення роботи бандформувань.

«Прийняті Радою закони мають лише «ритуальне значення». Це формальне виконання Мінських домовленостей, щоб отримати перемогу на дипломатичному фронті. Практичного застосування вони мати не будуть», – пояснює Кошель.

Він також зазначив, що найближчим часом депутати мають прийняти інші законодавчі акти з регулювання державній діяльності на сході України. Зокрема, це буде окремий закон про вибори.

«Закон регулюватиме питання проведення місцевих виборів, безпеки громадян України, членів окружних комісій, міжнародних організацій по виборчому процесу і так далі», – зазначив Кошель.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі проходитимуть виключно за українським законодавством. «Інших виборів в Україні не буде», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: