Яценюк виділяє 865 млн на «лінію безпеки» на кордоні з РФ

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна повинна в найкоротші терміни почати обладнання лінії безпеки на Донбасі і кордоні з Російською Федерацією.

Про це він повідомив відкриваючи засідання Кабміну в середу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, уряд невідкладно виділить кошти на будівництво цієї лінії.

«В рамках завдань, напрацьованих Президентом, урядом і РНБО нам необхідно терміново приступити до будівництва лінії безпеки. Загальний обсяг фінансування становить 865 млн гривень», – сказав Арсеній Яценюк.

А також зазначив, що Кабмін у середу за терміновою процедурою прийме рішення про виділення з Резервного фонду зазначених коштів для будівництва фортифікаційних споруд, що дасть можливість «зберегти життя українських військових і забезпечити безпеку на всій лінії українського кордону».

Нагадаємо, 3 вересня минулого року прем'єр-міністр представив у Кабміні проект реального розмежування між РФ і Україною під назвою «Стіна». Як раніше повідомляло «Слово і Діло» Державна прикордонна служба України вже використала 163 млн грн для будівництва цього проекту. Прикордонники підготували близько 50 блокпостів, забезпечили місця проживання особового складу, інженерне облаштування власних позицій і купили станції зв'язку. В цілому на російсько-українському кордоні створено понад 137 км протитанкових ровів, більше 86 км інженерних огорож і відновлено більше 1 тис. км контрольно-послідовних смуг.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: