Організаторів вибуху на марші в Харкові хочуть посадити довічно

Читать на русском

Начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк повідомив, що винні в теракті на мітингу в Харкові можуть отримати довічне ув'язнення.

Про це він заявив сьогодні, 18 березня, на брифінгу в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За його словами, троє виконавців теракту в Харкові є уродженцями міста, а також учасниками організації «Оплот». При цьому Вовк зазначив, що прокуратура проситиме для них довічного ув'язнення.

«Мною відправлено 4 слідчих з особливо важливих справ, щоб до кінця місяця завершити розслідування і передати справу до суду», – розповів він.

Як відомо, 22 лютого в Харкові під час мирної ходи стався вибух, в результаті якого загинули чотири людини, а ще 12 отримали поранення. Пізніше секретар РНБО Олександр Турчинов відзвітував про затримання Службою безпеки України злочинців, причетних до теракту.

За інформацією СБУ, деякі з терористів проходили підготовку на території Російської Федерації і координували свої дії безпосередньо з російсько-терористичним угрупуванням ДНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: