«Кривавою ялинкою» пожертвували в інтересах «революції»

Читать на русском

На Майдані Незалежності цього року не будуть встановлювати центральну ялинку Києва, повідомила директор Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна.

«Центральна ялинка може бути встановлена лише на Майдані Незалежності, адже ще 25 років тому на площі було облаштовано спеціальне місце для цього. Так, будь-яка ялинка, вища 10-15 метрів, має стояти в спеціальному отворі з кріпленнями. Тому технічно такого плану ялинку більше ніде в столиці поставити не можна», – цитує слова чиновниці під час онлайн-конференції в «Комсомольській правді» прес-служба КМДА.

Таким чином, керівництвом КМДА було прийнято рішення відмовитися від встановлення центральної ялинки у зв’язку з багатолюдними щоденними акціями протесту на Майдані Незалежності.   

В той же час, зі слів Зоріної, новорічні ялинки будуть встановлені в усіх районах Києва.

Через силовий розгін мітингувальників на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада, який аргументувався необхідністю завезення техніки для встановлення новорічної ялинки, ялинка на Майдані отримала серед протестуючих назву кривавої.

У зв’язку з подіями в ніч на 30 листопада голова КМДА Олександр Попов був відсторонений від виконання обов’язків.

Нагадаємо, 2 грудня міський голова Рівного Володимир Хомко також заявив, що новорічна ялинка не буде встановлюватись на місці наметового містечка протестувальників.

12 грудня голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що ковзанку на Майдані ставити не будуть.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: