В Україні запровадять європейські стандарти пасажирських перевезень

Читать на русском

Арсеній Яценюк вимагає від перевізників переобладнати мікроавтобуси за євростандартами.

Про це про це прем'єр заявив сьогодні під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, повідомляє «РБК-Украина» пише «Слово і Діло».

«Вони повинні відповідати європейським стандартам. І відповідне переобладнання таких автобусів можливо лише в тому випадку, якщо воно відповідає стандартам безпеки людини», - підкреслив глава уряду.

Він також доручив Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодор») терміново розпочати ремонт доріг. 

«Я подивився статистику - на 22% зросла смертність на дорогах в 2014 р. Це неприпустимо. І сьогоднішнє наше засідання має на меті прийняття кількох рішень. Основне - це те, що стосується безпеки на дорогах. Я прошу міністра внутрішніх справ доповісти про те, які заходи будуть вживатися для створення патрульної служби та забезпечення відеоспостереження на всій території України за станом доріг» - заявив Яценюк.

Нагадаємо, за інформацією міністра інфраструктури України Андрій Пивоварського, обов'язкове ліцензування пасажирських і вантажних перевізників набуде чинності 1 січня 2017 року. На сьогодні такого ліцензування немає. Перевізники, чий транспорт не відповідатиме технічним нормам, не будуть ліцензовані та не зможуть здійснювати перевезення територією України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: