Міліція і опозиція по-різному оцінюють недільні вибори

Читать на русском

Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що перевибори до Верховної Ради в Миколаївській, Київській, Черкаській областях пройшли без порушень громадського порядку.

Згідно з повідомленнями прес-служби МВС, на виборчих дільницях фіксувалися окремі несистемні порушення, але в більшості випадків інформація про порушення не підтверджувалась.

В той же час у текстовій трансляції з виборчого округу №223, яка велась на офіційному сайті ВО «Свобода», повідомляється про численні порушення виборчого законодавства, які начебто призвели до фальсифікації виборів.

«223-й округ – це єдиний округ з усіх, на якому дані екзит-полу повністю не співпали із тими, що надходять із ДВК. Нагадаю, що згідно з результатами опитування, єдиний кандидат від об'єднаних сил опозиції, свободівець Юрій Левченко переміг провладного кандидата Віктора Пилипишина із розривом у 17%. Усе це свідчить про те, що у 223-му окрузі відбувається масштабна фальсифікація виборів», - прокоментував ситуацію голова Київської міської організації ВО «Свобода», нардеп Андрій Іллєнко.

Він також закликав усіх небайдужих киян їхати до окружної виборчої комісії по вулиці Щербакова, щоб добиватися справедливого підрахунку голосів.

У свою чергу голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вчора, 15 грудня, закликав учасників протестів на Майдані Незалежності прийти до Центрвиборчкому та захистити результати виборів у п’яти округах.

«Зараз в Україні відбуваються вибори у п’яти округах. Це - п’ять мандатів, яких не вистачає, щоб проголосувати за відставку цього ганебного уряду», - цитує слова Яценюка його офіційний сайт.

Нагадаємо, 16 травня 2013 року нардеп від партії «Батьківщина» Арсен Аваков пообіцяв, що на вибори в проблемних округах від опозиції будуть висунуті ті ж самі єдині кандидати, що «виграли» вибори восени, і ця обіцянка була виконана.

5 липня 2013 року голова Верховної Ради Володимир Рибак давав обіцянку, що вибори в проблемних округах відбудуться до кінця року.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: