У Стеця розкажуть ОБСЄ про цензуру в Криму

Читать на русском

Міністерство інформаційної політики готує для ОБСЄ доповідь про порушення свободи слова і преси в Криму.

Про це повідомив радник з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський на прес-конференції в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Протягом цього тижня планується зустріч міністра інформаційної політики з представниками ОБСЄ, і на поточний момент я готую доповідь про порушення свободи слова і преси в Криму. Дуже важливо, що на цих зустрічах буде відбуватися не просто констатація фактів, а вироблення «дорожньої карти» – яким чином протидіяти знищенню свободи слова та останніх незалежних ЗМІ в Криму», – сказав Костинський.

Він висловив переконання, що свобода слова – єдиний спосіб боротьби з російською пропагандою.

«Зі свого боку Мінінформ буде займатися підтримкою незалежних кримських ЗМІ, блогерів та журналістів, які висвітлюють реальну ситуацію на півострові», – додав Костинський.

Крім того, Костинський заявив, що Міністерство продовжить підтримку регулярних моніторингів порушень в Криму, а також буде забезпечувати оперативну реакцію центральних органів влади на факти порушень прав громадян України на окупованій території.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, що навіть через рік після «псевдореферендуму» півострів залишається залежним від України з економічної та енергетичної точок зору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: