Гройсман каже, що особливого статусу Донбасу чекати не варто

Читать на русском

Голова парламенту Володимир Гройсман повідомив, що на сьогоднішній день не йде мови про надання Донбасу особливого статусу.

Про це він заявив під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«На виконання Мінських угод, я заявляю, що в постанові немає жодних положень про особливий статус, а про території, де мають бути проведені вільні і демократичні вибори», – повідомив Гройсман.

За його словами, на території Луганської та Донецької областей буде встановлено особливий порядок здійснення місцевого самоврядування. «Тому мова не йде про особливий статус, про якісь особливі речі», – зазначив спікер.

Як відомо, сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект Закону про внесення змін до статті 10 Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Зокрема, документом пропонується надавати спеціальний статус підконтрольним терористам районам тільки після проведення там місцевих виборів за українським законодавством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: