Чотирьох керівників СБУ часів Януковича притягнуто до відповідальності

Читать на русском

Колишніх високопосадовців СБУ притягли до кримінальної відповідальності за злочини проти протестувальників.

Про це розповів голова СБУ Валентин Наливайченко у своєму інтерв’ю виданню «Лівий Берег», передає «Слово і Діло».

За його інформацією, притягнуто Олександра Якименко, Сергія Ганжа, Володимира Тоцького та Володимира Бока.

Слід зазначити, що Олександр Якименко обіймав посаду голови СБУ протягом 2013 року. Теперішній голова СБУ називає Олександра підозрюваним №1 у справі розстрілу протестувальників. ГПУ оголосила про підозру Якименку лише 6 березня цього року. Того ж дня ЄС офіційно зняв санкції проти пана Якименка.

Так, Сергій Ганжа – генерал-майор СБУ, з квітня 2013 року був начальником департаменту СБУ з захисту державності. Він підозрюється у державній зраді. Володимир Тоцький , що з осені 2013 року обіймав посаду першого заступника головы СБУ та головы антитерористичного центру, теж звинувачується у державній зраді.

На відміну від трьох інших співробітників СБУ часів Януковича, Володимира Бока, колишнього керівника контррозвідку затримали за держзраду.

Окрім чотирьох високопосадовців, за словами Наливайченка, порушено також 78 кримінальних справ проти 170 колишніх працівників СБУ.

Зазначимо, раніше Валентин Наливайченко пообіцяв оприлюднити доказової бази у справі про причетність до керівництва групами ФСБ в Україні під час подій Євромайдану помічника Володимира Путіна Владислава Суркова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: