Скромний український Кабмін чекає від ЄС вже не компенсацій, а інвестицій

Читать на русском

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив про початок серії консультацій з Євросоюзом щодо імплементації угоди про асоціацію, повідомляє його прес-служба.

«Зараз потрібно зробити все, щоб Україна не була втрачена для Європи, а європейський шлях не був втрачений для України. Сьогодні ми відновлюємо підготовку до підписання угоди - починаємо серію консультацій з її імплементації», - сказав Арбузов у Брюсселі після зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле.

Арбузов також додав, що для реалізації угоди про асоціацію розглядається можливість підготовки спеціальної «дорожньої карти».

Крім того, перший віце-прем'єр заявив, що в фінансових переговорах з ЄС український уряд акцентує увагу не на компенсаціях втрат вітчизняної економіки від такого кроку, а на інвестиціях в модернізацію України, які може здійснити Євросоюз.

Нагадаємо, 11 грудня прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що підписання угоди про асоціацію з ЄС залишається стратегічною метою України, однак перед цим слід мінімізувати ризики для економіки.

1 грудня віце-прем'єр Олександр Вілкул запевнив, що угода про асоціацію буде підписана в найближчому майбутньому.

29 листопада Президент Віктор Янукович також заявив, що Україна розраховує підписати угоду про асоціацію в найближчій перспективі.

29 листопада народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко припустив, що угоду про асоціацію буде підписано в березні 2014 року.

Раніше понад 10 українських високопосадовців, включаючи Президента Віктора Януковича, прем’єра Миколу Азарова і голову ВРУ Володимира Рибака, обіцяли підписання угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» в Вільнюсі в листопаді 2013 року, але всі ці обіцянки були провалені. 

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: