Квіт обіцяє створити в Україні університети «світового класу»

Читать на русском

Міністр освіти і науки Сергій Квіт прогнозує, що за рахунок зменшення кількості ВНЗ та покращення якості освіти в Україні з'являться університети «світового класу».

Про це він заявив під час публічного звіту про 100 днів діяльності уряду, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«У цьому процесі – а відбувається зменшення кількості вузів і підвищення їх якості – ми йдемо до того, що наші університети будуть брендами, в перспективі у нас створяться університети так званого світового класу, будуть конкурентоспроможні на міжнародній арені», – заявив Квіт, додавши, що в центрі реформування вищої освіти стоїть «автономія та якість».

За його словами, невід'ємною частиною реформування вищої освіти також є реформування науки. «Ми вже зробили відповідні зміни до Бюджетного кодексу і тепер готуємо відповідні постанови уряду – як університети та установи науки повинні розпоряджатися коштами, які вони заробили, тобто спецфондом, який буде обслуговувати в банках», – розповів глава Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: