Квіт виконує обіцяне: ВНЗ стане менше

Читать на русском

Міністр освіти і науки Сергій Квіт на презентації «100 днів роботи уряду: шлях до стабільності» спрогнозував зменшення кількості ВНЗ в Україні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Обіцянку міністра Квіта скоротити кількість університетів з 802 до 300 система народного контролю «Слово і Діло» зафікусувала ще 20 лютого.

«До кінця цього року я передбачаю, що наше Міністерство, а вірніше кваліфікаційна комісія, позбавить ліцензії кілька десятків вищих навчальних закладів, які займаються продажем дипломів», – попередив Сергій Квіт.

Міністр звітував, що 2014 року понад сотню вишів перевели з категорії вищих навчальних закладів до професійно-технічних закладів.

Не дивлячись на те, що Квіт зменшує кількість університетів, майже рік тому, тоді ще новопризначений міністр, обіцяв спростити процедури ліцензування та акредитації протягом перших ста днів своєї роботи. Через 14 днів «Слово і Діло» перевірить стан виконання цієї обіцянки.

Зазначимо, що минулого року Міносвіти взялося за київські виші. Урядовці анулювали ліцензії Київського університету культури та Київського університету управління й підприємництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: