Кіхтенко: пропускна система в АТО себе не виправдала

Читать на русском

Губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко переконаний, що введена на початку цього року система спеціальних перепусток до зони проведення антитерористичної операції не тільки не допомогла у боротьбі з тероризмом, але і стала джерелом правопорушень, чим повністю себе вичерпала.

Про це заявив голова Донецької обласної адміністрації Олександр Кіхтенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Я вважаю, що найближчим часом буде прийнято рішення щодо оптимізації пропускної системи або взагалі її скасування, бо, на мою думку, вона створила більше проблем, ніж позитиву», – прокоментував ситуацію Кіхтенко.

За словами чиновника, парадокс у тому, що від цієї системи, яка теоретично мала би сприяти наведенню ладу, страждають законослухняні громадяни, а не терористи. Зрештою, труднощі з отриманням таких перепусток на Донбасі негативно впливають на репутацію української влади, переконаний губернатор.

Як уже писало «Слово і Діло», на Донбасі триває відведення важких озброєнь від лінії зіткнення урядових військ та сепаратистів. Однак, як свідчать факти, бойовики не лише не поспішають відводити зброю, але й не гребують обстрілами позицій українських військових, зокрема, на Маріупольському та Донецькому напрямах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: