У новій патрульній поліції буде працювати 35% жінок

Читать на русском

Старт роботи нової патрульної міліції в Києві планується вже в середині червня, а до кінця 2015 року такі служби будуть у всіх містах-мільйонниках України.

Про це на засіданні уряду заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МВС.

За його словами, з 33 тисяч осіб, які подали заявку на участь у новій патрульній службі, всього 914 – діючі співробітники МВС, і 313 – співробітники ДАІ. «Середній вік – від 21 до 35, базовий – з 24 до 29 років, це люди, які будуть працювати. З них 35% – це жінки. Переважна більшість – 73% – патрульних будуть мати вищу освіту», – розповів Аваков.

Крім того, глава МВС також повідомив, що вже через місяць почнеться прийом заяв до патрульної поліції в Одесі, а в червні патрульна служба розпочне свою роботу в Києві. «Влітку ми почнемо приймати заявки в Дніпропетровську, Львові та Харкові. У серпні – перша дата запуску патруля в Одесі. Далі до кінця року всі міста-мільйонники країни будуть покриті нової патрульною службою»,  пообіцяв Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: